Žít Česko

Česká republika jde do konkursu, zájem však nejeví Německo ani Rusko

Od doby, co jsme se zbavili pozice hýčkaného satelitu Sovětského svazu, vládne mezi politiky zmatek. Ani zoufalé nadbíhání Američanům, ať u nás prosimprosim postaví radar, se nesetkalo u nadlidí za oceánem s pochopením. Politika jako taková – zejména pak ta mezinárodní – může mít pro montovnu rozměrů ČR často neblahé důsledky v podobě vyplácení dávek zbytečným sockám nebo podpoře ještě zbytečnějších alkoholiček na mateřské, bouřících se vůči ekonomickým zájmům našeho českého středoevropské­ho tygra.

Pavel Šplíchal

19.10.2012

Po více než dvacetiletém čekání na to, kdo nás konečně zbaví nenáviděné demokracie a tíživé svobody, se vláda konečně rozhoupala a vypsala na celý stát včetně jeho obyvatel konkurs.

Podle vládních expertů je země na konkurs dobře připravena. „Nějaký vzdělání se podařilo už před pár lety skoro odstranit, čili většině lidí stejně nezbývá nic jinýho, než montovat součástky do korejských aut. Ve třídách brzo budou děcka po čtyřiceti kusech, čili stačí nahradit frustrované alkoholičky, kterým se říká učitelky, pořádnými chlapy. Ti už naučí české děti lásce k pořádku,“ uvedl bývalý ministr průmyslu a obchodu Martin Říman.

Přes pozitivní vývoj, kdy je do budoucna plánováno rozvinout kulturu o ještě více seriálů, muzikálů a rošťáckých filmů o sexu tak, aby si dělníci po práci odpočali a nebyli zbytečně rozptylováni zlovolnými, často pohříchu mladými kverulanty, neprojevilo o český stát zájem Německo, Rusko a kupodivu ani Bělorusko.

Německý ministr pro odkoupení Řecka například vůbec netuší, kde se Česká republika nachází. Ruská strana se zase nechala slyšet, že „všechno má svůj čas“ a že „s chlastem mají dost problémů doma.“

Vyjádření věčného optimisty Tomáše Sedláčka, které by nám všem jistě zvedlo náladu, se nepodařilo získat. Ekonom vládního NERVu se totiž zrovna připravoval na přednáškové turné: „Všechno je bezva“, a ladil image v salonu krásy na vodové trvalé.

Z nezájmu tradičních utlačitelských destinací udělal premiér Nečas přednost. „My se stejně už teď snažíme vládnout podle notiček finančních institucí, z jejich strany zájem určitě bude,“ vysvětlil premiér dnes už skoro bývalého státu.

„Kdo má peníze nebo umí anglicky nebo prostě aspoň něco umí, může se svobodně odstěhovat,“ připomněl premiér princip svobodné volby. „Takových lidí u nás ale moc není,“ ubezpečil jedním dechem investory

Česká republika se tak opět stane pupkem světa. Po experimentech se socialismem s lidskou tváří, kapitalismem bez přívlastků a zlovolným dalajlámismem se konečně nastolí režim, který si na nějaký poškozování českého exportu ani nevzpomene.