Žít Česko

Petr Tlučhoř: rebel bez příčiny.

Každý národ má své odvážné myslitele, kteří se nebojí postavit osudu a jít odvážně za svou pravdou proti proudu. Uprostřed inspirativního rebelování se nám podařilo přesvědčit k rozhovoru vůdce českých Hells Angels, Petra Tlučhoře.

Stanislav Biler

24.10.2012

Pane Tlučhoři, američané měli Jamese Deana, indové Gándího a my máme vás. Jak se nám to stalo?

Tak stalo se to jednoduše, stejně jako matka Tereza mám i já ideály, které nechci nikdy opustit a to je program ODS.

Ale v minulosti vás ideje vaší konzervativní strany zas tak moc nezajímaly.

No ale teď mě zajímají ze všeho nejvíc, určitě víc, než laciné vyšetřování nedoceněné zdravotní knížky IZIP. Ale uvidíme co bude ve čtvrtek.

Ta knížka je doceněná docela dobře, někam se ztratila půl miliarda, nicméně jako mnohaletý člen správní rady VZP nám jistě řeknete, kde je pravda.

Pravda se odvíjí od toho, kolik dní zbývá do kongresu ODS. Dnes je středa a pravdou je, že IZIP nemá s mým odvážným rebelstvím nic společného. Ve správní radě jsem už šestým rokem a několika set tisícové odměny za můj dozor svědčí o tom, že je vše v pořádku.

To by nám jistě potvrdil i váš tchán, bývalý ministr zdravotnictví Luděk Rubáš.

Je to bezva chlap, určitě vám to potvrdí. Já vám zase můžu potvrdit, že s tím jeho pozemkem v hodnotě 6 milionů, který vyšmelil za 20 tisíc, je taky všechno v nejlepším pořádku. Jinak bych na něm přece nestavěl dům za 10 milionů.

Vidíme, že jako odpovědný člen pravicové strany jste velmi podnikavý a jsme rádi, že se vám daří v představentsvech státních i krajských podniků.

Já byl předtím předseda představenstva nemocnice v Kolíně, kde dělal ředitele můj tchán Rubáš a spolupráce byla naprosto výborná. Lidé jsou dneska zhýčkáni různými sociálními dávkami, ale já jsem vždycky tvrdil, že by se měl každý postarat sám o sebe, základem státu je tradiční rodina. Kdo nepracuje, ať nejí.

Tak určitě. Nicméně vláda se nám teď otřásá kvůli zvýšení DPH o jeden procentní bod, což vám předtím nikdy nevadilo, kde jste v sobě našel tu vnitřní sílu?

Já ji s kolegou Šťastným objevil nedávno, když nám posel z hradu spočítal, kolik nás je a co bychom všechno taky mohli.

Pan Klaus je jistě zdatný počtář, jinak by nebyl podruhé prezidentem, ale co z té rovnice vychází pro vás.

Pan profesor už jednu pravicovou vládu sestřelil i s předsedou ODS a tuze ho to pobavilo. Vím, že i teď se směje a já jsem rád, když má radost. Co z toho vyplývá pro nás sice nevím, ale určitě to s náma myslí dobře. Nejsme přece jen tak nějací užiteční idioti.

To určitě ano, ale nějak se nám nezdá, že by v předčasných volbách měla vaše strana zazářit.

Proto musíme odstranit Nečase a dosadit do vedení nové tváře s nezpochybnitelným kreditem. Pavel Blažek jako předseda a já, Boris Šťastný nebo Marek Šnajdr, ve vedení. V programu pak slíbíme třeba nízké daně, klidně i boj proti korupci a vždycky můžeme strašit levicí nebo sudetskými Němci.

S takovými rebely v čele nemůžete dopadnout špatně. Děkujeme za rozhovor.