Žít Česko

Česká cesta: trvale udržitelný propad

Česká vláda konečně schválila tolik kýžené zvýšení daní a na příští rok plánuje neméně oblíbené škrty. Minulé zvýšení DPH přineslo blahodárný propad státních příjmů a snížení spotřeby rozmařilých domácností. Zatímco ekoteroristi spekulují o trvale udržitelném růstu a levicoví idealisté o nulovém růstu, česká pravicová vláda se rozhodla razit trend trvale udržitelného propadu. Laikům se možná může jednání vlády boje proti korupci zdát chaotické, vše ale ukazuje na dobře promyšlenou strategii.

Stanislav Biler

9.11.2012

V čase, kdy sousední Slovensko, Německo nebo Polsko falešně roste, nenechává česká vláda rozpočtové odpovědnosti nic náhodě a roztočila spirálu pravidelného růstu daní o náhodně vybraná čísla, což má zajistit pokles spotřeby, nižší rozpočet a udržitelný propad HDP.

Česká pravice vzývá konzervativní hodnoty 19. století a pro jejich opětovné nastolení je třeba dosáhnout rovněž ekonomické úrovně té doby. Teprve rozpad sociálního státu a definitivní vyhladovění českého školství, přinese kýženou obrodu tradičních hodnot. Již současný tlak regionálních průmyslníků na rozšíření učňovského školství na úkor zbytečně abstraktních univerzit, které beztak plodí jen podvratné živly, směřuje správným směrem.

Nevzdělaná masa dělníků obnoví zašlou průmyslovou slávu a připraví ideální podmínky pro budoucí montovny čínského exportu. Není třeba mrhat silami v boji s vyspělými státy, když můžeme pohodlně soupeřit se zeměmi třetího světa.

Touto cestou půjde rovněž elegantně vyřešit vymírání české populace. Zatímco se západní země snaží rozmazlovat rodiny s dětmi, česká vláda si všimla, že nejplodnější jsou ti nejchudší. Po úspěšném rozmachu sociálního projektu “Gambler do každé rodiny,” jehož patronem je úspěšný ministr financí Kalousek a který zaplevelil automaty i tu poslední zapadlou vísku, se podařilo díky závislosti na automatech zlikvidovat budoucnost několikaset tisíc rodin.

Kromě hazardní mafie operuje s úspěchem i mafie exekutorská, která dokáže hodnotu jedné nezaplacené jízdenky proměnit v hodnotu celého bytu i s vybavením. Automaty již není kde stavět, možnosti exekutorů však byly zbytečně omezené. Vláda proto nově schválila, že od ledna může exekutor zabavit i účet a příjem manžela nebo manželky dlužníka. Jeden zbývající plat totiž mnohdy dokázal udržet rodinu v problémech nad vodou. Teprve po této úpravě se je konečně podaří dostat tam, kam patří, tedy na ulici.

Rozhodnutí o exekutorech sice jde proti výkladu Nejvyššího soudu, nicméně právo je doména, kterou dokáže ministr spravedlnosti Pavel Blažek ohnout zcela volně dle potřeb svých nebo svých klientů, čímž se proslavil již ve svém rodném Brně.

Zchudlé a nevzdělané obyvatelstvo tak bude v budoucnosti naštěstí řešit úplně jiné problémy, než je nějaká pofidérní korupce, privatizace státu nebo šikana skrz sKarty. Jak ostatně vyplynulo z nedávného sjezdu ODS, problémem nejsou strany v rukou moudrých kmotrů, problémem jsou především nevděční voliči.