Žít Česko

Rozhovor s kancléřem prezidenta republiky, Petrem Hájkem

Naše konservativní redakce je pobouřena údajným rozhovorem levicového plátku Parlamentní listy s kancléřem presidenta Václava Klause, Petrem Hájkem. Tento falešný plátek dlouhodobě dehonestuje pana kancléře Hájka uveřejňováním jeho smyšlených citátů a fiktivních rozhovorů s jeho osobou. Posledním tzv. rozhovorem již přetekl pohár naší trpělivosti, protože se jedná o lacině upravený dialog, který vedl pan Hájek se svým terapeutem. Přinášíme ho proto v původním znění.

Stanislav Biler

16.10.2012

Pane Hájku, naposled jsme spolu hovořili o vašem komplikovaném vztahu s vaším přítelem Romanem Jochem, přemýšlel jste o něm od našeho posledního setkání?

Roman Joch je ukázkový příklad slabocha. Vždycky jsem tušil, že jím je. Konečně se odhodlal přihlásit se veřejně ke své skutečné orientaci a s českými pravicovými bolševiky rovnou vstoupil do registrovaného partnerství. Nedivil bych se, kdyby brzy nám, kremlofilním zpátečníkům a reakčním konzervativcům, z obrazovky ČT vysvětloval, jak správně chápat třeba festivaly, pochody a happeningy homosexualistických guerill.

Co to znamená homosexualistická guerrilla?

Útočí ze zálohy na děti homosexualismem tak dlouho, dokud je úplně nezhomosexualizují. Pak jsou z nich homosexualisti.

A tyhle útoky homosexialistů, to vidíte často?

Kdykoli opustím brány hradu. Do něj se žádní homosexualisti neodváží. Když tam byl ten maoista Obama, tak homosexualismus zůstal před bránou, v noci jsem ji totiž celou polil vývarem z lebky svatého Václava.

A všichni lidé tam venku útočí homosexualismem, nebo vidíte i jiné věci?

Hodně z nich ještě šíří neomarxistický havlismus. Nejvíc ten havlismsus šířil Havel, to byl vrcholný havlista a homosexualisti ho v tom samozřejmě podporovali.

Dobře, tady nejde o Havla, ale o vás, toho disidenta nechme stranou…

Já sem disident! (Pacient má zrychlený puls a začíná se potit – pozn. terapeuta) Havel nebyl disident, ale agent CIA stejně jako třeba jeho guru dalajláma, oba to jsou marxisti. I když se to naplno projevilo až po roce šedesát osm. Tehdy se stal vůdcem zbytku křídla KSČ, které sovětskou invazí prohrálo svůj mocenský zápas. Pak se tím svým křídlem nechal zavřít do vězení a tam vymýšlel další bolševický převrat. Z tajných zdrojů vím, že tam s ním seděl i dalajláma.

To je velmi zajímavé pane Hájku, vám se podařilo vybudovat alternativní svět, jak u vás probíhala třeba sametová revoluce?

Sametová revoluce byla stejně virtuální jako většina dalších mezníků, které přišly po ní – 11. září 2001 na místě prvním. To nic nemění na tom, že i díky tomuto převratu jsme alespoň pár let žili v rodící se svobodě a demokracii. To bylo cenné a některým se na to těžko zapomíná. Že šlo o iluzi, je jiná věc. Já se svou vůlí rozhodně ovládat nenechám.

Rozumím, takže realita je iluzí a to s tím 11. zářím, předpokládám, že ve vašem světě ani ten bin Ládin nebude tím, čím se nám zdá být.

11. září zorganizovaly tajné služby USA. Bin Ládin je mediální fikce. Jak se zrodil, tak také zemřel, za podivných, téměř mystických okolností. Je to moderní pohádka pro dospělé – dobro a zlo. Chceme-li, věřme. Já mám raději Harryho Pottera, tam je to všechno černé na bílém.

Pane Hájku, jak se vám s tímto pohledem na svět daří ve vašem zaměstnání, váš zaměstnavatel je s vámi spokojený?

Ano, je velmi spokojený, dostávám pravidelně vysoké odměny. Řídí podle mých rad válku proti sionským mudrcům a oteplování země.

Aha, rozumím, takže vy asi pracujete v nějaké chráněné dílně, že ano?

Já jsem kancléř prezidenta Václava Klause.

(zbytek zápisu už bohužel nedává smysl)