Žít Česko

Česká elita vyhrála Davis Cup

Velké vítězství pro celou Českou republiku. Vše o to cennější, že ještě v sobotu (tj. 17.listopadu) se po ulicích Prahy, ale i jiných měst, motaly poloorganizované skupiny zástupců nikým nevolené veřejnosti a vykřikovaly hesla. Smyslu bylo sice mnohdy těžko rozumět, jelikož například na Václavském náměstí se sešla velmi pestrá směsice – od mladých komunistů, přes mladé neonacisty až po staré komunisty a staré neonacisty – a mnohá provolání se díky špatné akustice způsobené stánky s párky v rohlíku slila, nicméně poselství lůzy zaznělo i tak jasně.

Robin Kvapil

19.11.2012

Celé taškařice se zúčastnil i předák odborů Jaroslav Zavadil. Ten chtěl původně přednést báseň, kterou mu věnoval jeho kamarád z hospody Miroslav Kalousek:
Odboráři odboráři
vezli hovna na trakaři!
mám náladu v minusu,
jednám s bandou pičusů.

Nakonec se ale Zavadil raději rozhodl pro zmatené povykování na téma “Rád bych svolal tu stávku, děsně rád, ale nemožu“. Čili vše dobře dopadlo a tak lůza mohla hned druhý den povykovat u televizorů, kde celý národ vyhrával nad celým světem v tenise. Tento zápas měl ale pro svoloč u obrazovek ještě přidanou hodnotu – něco jako Ples v opeře. Plebejec si totiž při pití lahváče mohl vychutnat tenisový zážitek spolu s elitou národa, přítomnou přímo na kurtu. A nutno říct, že životní zápas Radka Štěpánka z tribuny sledovali všichni (!), kdo v české republice něco znamenají (chyběl snad jen kouzelník Žito 44, ten se ale omluvil, protože musel vztyčovat menhiry s profesorem Cílkem, který se tak léčí z hluboké senility).

Majitel soukromé společnosti BIS sleduje tenis.

Protože ve srovnání s touto elitou neznamená výkon Radka Štěpánka zhola nic, řekli jsme pro jistotu již v úvodu, že vyhrál a dál se jím nezabývejme. Mnohem důležitější je, že Ivan Langer dorazil na utkání s celou rodinou a moc se mu líbilo (coby odborník ODS na tajné složky státu měl za pomoci kunšaftů z BIS nejspíše stejně celé utkání pevně pod kontrolou, jako vždy).

Exministr Kocourek odkloněn na sedadlo za Kalouska. Kalousek tentokrát v dresu hazardní mafie.

Skvělou zprávou je bezesporu i účast exministra Martina Kocourka, pro kterého nebylo snadné se “odklonit“ ze svých pracovních povinností. Nakonec se mu podařilo “odklonit se“ až na tribunu přímo za ministra financí Kalouska. Ten zde reprezentoval jak zájmy státu (na fotkách v šusťákové bundě s motivem státní vlajky), tak zájmy hazardní mafie a jeho dalších zaměstnavatelů (na fotkách v šedém saku).

Miroslav Kalousek v dresu České republiky.

K účasti vrchního meteorologa Klause nezbývá než dodat, že i přes svou lásku k tenisu neodcizil (alespoň během utkání) žádnou z tenisových raket. Dále mohl dobytek u televize (čti daňový poplatník) zahlédnout jednoho z nejbohatších Čechů, Karla Komárka (na tribuně napravo od Klause, ovšem z Klausova pohledu nalevo, kde se dle jeho mínění vyskytuje vlastně každý).

Dobrý prezident ukazuje směr i na tenise

„Když má na vstupenku Komárek, tak sem musel jít taky – nejsem žádná socka“! Nechal se slyšet další z diváků, Tomáš Chrenek.

Chrenek, Lendl, kulturní fronta a robot

Kulturní frontu během zápasu zastupoval mimo jiné Jiří Bartoška (proslavil se především reklamou na hermelín), nebo Karel Gott. Ten díky svým robotickým implantátům sledoval utkání bez brýlí a celá redakce mu tímto přeje dalších spokojených 300 let života! Žij dlouze náš zlatý slavíku a podepiš ještě mnoho antichart, ať už nám bude vládnout Okamura, nebo zmutované ryby!

Triko narychlo vyměněné se spoluvězněm z hnutí Hamás

Opravdovou a skutečnou senzací je ovšem přítomnost posledních těchto pánů: nefalšovaným milovníkem sportu se ukázal býti Tomáš Pitr, který vězeňský tikot vyměnil nejspíš s nějakým spoluvězněm z blízkého východu za trikot organizace Hamás a pospíchal na utkání rovnou z vazby. Rychleji než on však dorazil Roman Janoušek – dle posledních informací si totiž nechal na svůj vůz navařit vidle a tak se nemusel zdržovat odklízením přejetých těl “rákosníků“.

Janoušek lobuje za lepší místo k sezení.

Obrněným Pandurem pak na stadion dorazil Martin Barták.

Majitel armády ČR.

Pravděpodobně z obavy, že Kristýna Kočí nedisponuje jen milionovými zakázkami pro firmu svého otce, ale i penisem, dal Petr Tluchoř přednost před další kopulací s mladou dámou tenisovému utkání a idiot u obrazovky si jej tak mohl užít také.

Největší rebel od dob Jamese Deana pozoruje tenis.

Podobně jako i pana Šnajdra, který dorazil z obavy, že by se některý z tenistů mohl zranit a on by poté musel zranění uhradit prostřednictvím své firmy VZP.

Majitel soukromé společnosti VZP pozoruje tenis.

Dámy a pánové! Máme pohár! Kdo neskáče (z Nuseláku) není Čech – HOP! HOP! HOP! – Cink!

Výkladový slovníček pojmů:
Lůza (svoloč, plebs) – ten, kdo sleduje tenis v televizi a povykuje na náměstí
GEN (elita národa) – ten, kdo sleduje tenis z tribuny a povykuje v televizi